Τροχαία Ατυχήματα

Το τροχαίο ατύχημα είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αυτό είναι σοβαρό, έχοντας σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή ακόμη και το θάνατο ανθρώπων. Ακόμη όμως κι αν η τύχη στάθηκε με το μέρος μας και δεν υπάρχει τραυματισμός και κυρίως θάνατος ανθρώπου, επειδή η επισκευή των αυτοκινήτων είναι μία ιδιαιτέρως δαπανηρή διαδικασία, πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες και να γίνουν κάποιες ενέργειες από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής μας σε τροχαίο. 

-Μένουμε ψύχραιμοι κι αν δεν είμαστε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ηρεμήσουμε. Με τα νεύρα και τον πανικό, μόνο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα.

-Αρχικά βεβαιωνόμαστε ότι δεν χτύπησε κανείς και σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε αμέσως τον αριθμό κυκλοφορίας του υπαίτιου οχήματος που προκάλεσε το τροχαίο.

-Ζητάμε τα στοιχεία του οδηγού και της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Φωτογραφίζουμε τα οχήματα και κυρίως φροντίζουμε να φαίνονται στις φωτογραφίες οι πινακίδες κυκλοφορίας του υπαίτιου οχήματος ώστε να προκύπτει η θέση των αυτοκινήτων στο οδόστρωμα.

-Ζητάμε να ενημερωθούμε για τα στοιχεία ταυτότητας τυχόν μαρτύρων και τα σημειώνουμε.

-Πιθανότατα, δεν γνωρίζουμε τον οδηγό του υπαίτιου οχήματος, κατά συνέπεια καλούμε την Τροχαία όσο κι αν εκείνος επιμένει ότι θα καλύψει τη ζημία μας και ότι "θα τα βρούμε".

-Δεν κάνουμε ιατρική διάγνωση εκείνη την ώρα, ειδικά εάν δεν είμαστε ιατροί. Ο τραυματισμός είναι κάτι πολύ σοβαρό και κανείς δεν ξέρει εκείνη τη στιγμή πως θα εξελιχθεί. Επομένως ζητάμε από την Τροχαία να καταγράψει τον τραυματισμό, αφού βεβαιωθούμε ότι καταγράφεται στο δελτίο του ατυχήματος η δικιά μας οπτική για το ατύχημα και την υπαιτιότητα.

-Εάν για οποιονδήποτε λόγο νοσηλευτούμε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, δεν φεύγουμε από το νοσοκομείο χωρίς να λάβουμε σχετική βεβαίωση για την εισαγωγή και την παραμονή μας εκεί.

-Τηλεφωνούμε στην ασφαλιστική μας εταιρία και δηλώνουμε το ατύχημα. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, το αργότερο την επόμενη ημέρα.

-Τέλος, αν κρίνουμε ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, καλούμε έναν δικηγόρο για να μας κατευθύνει σχετικά, ή και για να αναλάβει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά μας.

Αναλυτικότερα σχετικά με τα Τροχαία ΕΔΩ